+
۱

انجمن تخصصی آموزش کامپیوتر و اینترنت (اینجا کلیک کنید)

پیش فرض تشریح دستاوردهای حضور گسترده مردم در انتخابات مجلس/عقبنشینی ۱+۵ بعد از ۱۲اسفند

محمدصادق کوشکی عضو هیئت علمی دانشگاه خواجهنصیرالدین طوسی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، با اشاره به حضور پرشکوه مردم در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: این حضور نظام را در برابر انبوه تهاجمات و تهدیدهایی که از سوی کشورهای غربی صورت میگرفت، به طور جدی بیمه کرد، زیرا مشارکت بالای مردم در انتخابات پشتوانه مردمی نظام را به جهان و مخصوصا دشمنان نظام یادآوری کرد.

این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه تحریمها تاثیری در اراده مردم ایران ندارد، گفت: این نوعی بازدارنگی غیرمسلح است زیرا بعد از این انتخابات شاهد تغییر لحن دشمنان در خصوص تحریمها شدیم.

وی در تشریح اینکه حضور مردم در انتخابات تحریمها را بی اثر کرده است، گفت: حضور پرشکوه مردم باعث شد تا بیش از 11 کشور لیست تحریم و نفتی علیه ایران را لغو کنند که در این راستا میتوان از خروج ژاپن از لیست تحریمها با موافقت آمریکا نام برد.

کوشکی به تاثیر حضور پرشکوه مردم در اجلاس 1+5 اشاره کرد و گفت: بعد از حضور مردم در عرصه شاهد نرمش نسبی و عقب نشینی 1+5 در مذاکرات هستهایی با ایران بودیم.

کوشکی در خصوص حضور مردم در دور دوم انتخابات مجلس نهم شورای اسلامی هم گفت: حجم اصلی انتخابات را پشت سر گذاشتیم بنابراین ریزش نسبی در حضور مردم پای صندوقهای رأی را شاهد خواهیم بود؛ البته این ریزش حضور در دور دوم انتخاباتها در همه جای دنیا طبیعی است.

وی در خصوص دلایل کاهش حضور مردم در دور دوم انتخابات گفت: با توجه به اینکه در دور دوم انتخابات تعداد حوزهها و پوشش تبلیغاتی کمتر میشود، نمیتوان توقع داشت که حضور دور اول تکرار شود و این توقع بینانه نیست.

این کارشناس مسائل سیاسی در خصوص اینکه تعدد احزاب سیاسی در انتخابات مجلس شورای اسلامی، نمیتواند حرکت به سمت نظام انتخاباتی حزبی باشد، گفت: هیچکدام از گروههای شرکت کننده در انتخابات را نمیتوان حزب نامید زیرا حزب تعریف مشخص و دقیقی دارد.

وی افزود: ما در این انتخابات شاهد „جریانات زود گذر انتخاباتی” هستیم که فقط برای حضور در انتخابات وارد صحنه سیاست میشوند و بعد از فضای انتخابات شاهد حذف اینها خواهیم بود.

وی در تشریح دلایل تکثر احزاب سیاسی گفت: این تکثر در قالب جناح بندیها و گروهبندیها نیست، زیرا اکنون در اصولگرایان و همچنین اصلاحطلبان نیز شاهد تکثر بودیم.

کوشکی ادامه داد: انشقاق بین اصولگرایان به دلیل رفتارهای قدرت طلبانه ازسوی برخی از چهرههای اصولگرا به وجود آمد؛ البته وجود 2 یا حتی چند جریان فکری در اصولگرایان ایرادی ندارد اما این انشعابها بایستی با حفظ وحدت کلمه حرکت کرده و قدرتطلبانه و هتاکانه وارد فضای رقابت انتخاباتی نشوند.

این استاد دانشگاه قدرتطلبان و هتاکان را „خوارج جدید” نامید و گفت: این اشخاص استعداد دارند که ابن ملجمها را در درون خود پروش دهند.

 

رای دهندگان

دیدگاهتان را بنویسید