+
۲

در گذشت یکی دیگر از نوابغ معاصر ; این بار پدر هوش مصنوعی (اینجا کلیک کنید)

در گذشت یکی دیگر از نوابغ معاصر ; این بار پدر هوش مصنوعی

پس ازدرگذشت استیو جابز و دکتر دنیس ریچی یکی دیگر از نوابغ دینای دیجیتال از میان ما رفت . این سومین فرد تاثیر گزار دنیای تکنولوژی است که در ماه جاری درگذشته است .

پدر هوش مصنوعی استاد جان مک‌کارتی که در سال 1956 موضوعی به این نام را برای اولین بار در یکی از مقاله هایش مطرح کرده و زبان برنامه نویسی Lisp را ابداع کرده است، در سن 84 سالگی درگذشت.

به گزارش ورد آی تی استاد جان مک‌کارتی، دانشمند آمریکایی پیشگام در حوزه علوم رایانه و علوم شناختی بود که از وی به عنوان پدر هونش مصنوعی یاد می شود. مک کارتی که در سپتامبر سال 1927 در بوستون متولد شده بود، تحصیلات کارشناسی ارشد ریاضیات خود را در سال 1948 در موسسه فناوری کالیفرنیا به پایان برد و با ادامه تحصیل در رشته ریاضیات، در سال 1951 مدرک دکتری خود را از دانشگاه پرینستون اخذ کرد. وی سپس با ادامه تحصیل و مطالعه در رشته علوم کامپیوتر در سال 1962 در دانشگاه استنفورد به درجه استادی رسید و از سال 1965 تا 1980 سرپرستی آزمایشگاه هوش مصنوعی همان دانشگاه را عهده‌دار بود.
وی در سال 1956 نه تنها عبارتی جدید را به واژه نامه عمومی افزود، بلکه بنیانگذار عصری کاملا جدید از تحقیقات در زمینه علوم رایانه ای شد. وی در سالهای بعدی موفق به ابداع زبان Lisp، یکی از تاثیرگذارترین زبانهای برنامه نویسی رایانه ای در جهان شد و در توسعه سیستم های اشتراک گذاری زمان نقشی کلیدی ایفا کرد، سیستمی که بدون آن اینترنت مدرن به وجود نمی آمد.

مک کارتی که برای چهار دهه در دانشگاه استنفورد مشغول به کار و مطالعه بود، در سل 1962 لابراتوار هوش مصنوعی استنفورد را پایه گذاری کرد. او در سال 2003 به شرکت گوگل پیوست تا در ساخت خودروهای خودکار این شرکت مشارکت داشته باشد.جان مک‌کارتی با انتشار صدها مقاله در حوزه کامپیوتر و هوش مصنوعی و انتشار کتاب «فرموله کردن احساسات عمومی» جوایز و مدال‌های متعددی را کسب کرده است.
جایزه تورینگ، جایزه انجمن هوش مصنوعی آمریکا، جایزه پژوهش برگزیده در حوزه هوش مصنوعی، جایزه کیوتو و مدال ملی علوم از این جمله‌اند. وی همچنین عضو آکادمی علوم و هنر و آکادمی ملی مهندسی و آکادمی ملی علوم آمریکا نیز بود.

بر اساس این گزارش، بسیاری از متخصصان مک کارتی را اولین فردی می دانند که چاشنی محاسبات رایانه ای را به زبان ساده برنامه نویسی افزود و با این کار و ابداع زبان برنامه نویسی Lisp تاثیر بزرگی بر روی زندگی انسانها گذاشت.

 

رای دهندگان

f4r0kh   amirHP  

دیدگاهتان را بنویسید