+
۱

چگونه استاد دانشگاه شویم؟ (اینجا کلیک کنید)

چگونه استاد دانشگاه شویم؟

اگر شما هم علاقمند به تدریس و آموزش هستید و دوست دارید به بالاترین سطح آکادمیک خود برسیدشغل استاد دانشگاه مناسب شما است. اگر مایلید که با تحقیق و پژوهش در دانشگاه ها و دیگر مراکز مقاله هایی به نام خود ثبت کنید پس دست بکار شید و در مسیر شغل استادی قرار بگیرید.
خیلی از دانشجویان، افراد عضو هیئت علمی را استاد دانشگاه خطاب میکنند ولی د رنظر داشته باشید که عنوان هیئت علمی برای افراد مناسب تر است. ممکن از این استادان در مزاکز عالی دیگر مشغول به کار باشند مراکزی مانند پژوهشگاه، پژوهشکده، سازمان، شرکت دانش بنیان و... به همین علت است که تز عنوان هیئت علمی استفاده میشود. در این مقاله از اصطلاح عامیانه استفاده میکنیم چون برای عموم آشنا تر است.
ساعت کاری یک استاد در دانشگاه بطور معمول و در اوایل کار 40 ساعت در هفته است یعنی 8 ساعت در روز و تمام وقت است. اساتید در یه رشته معمولا با هم تشکیل گروه میدهند و به عنوان مدیر آموزشی بر کار دیگر اساتید نظارت میکنند.
وظایفی که یک استاد دانشگاه باید داشته باشد عبارت است از :
• داشتن مرک تحصیلی مناسب
• توانایی ارتباط با جوانان، درک استعداد و توانایی آنها
• تهیه طرح درس منطبق با سرفصل های کتاب
• راهنمایی رفع اشکالات دانشجو
• به روز نگهداشتن اطلاعات خود از طروق مختلف مانند شرکت در فعالیت های علمی، ارائه مفقالات و تحقیقات پژوهشی
• توانایی مدیریت کلاس های دانشگاه

تحصیلات لازم برای ورود به شغل استاد دانشگاه

در حال حاضر در عمده رشته ها به ویژه در کلان شهرها داشتن مدرک دکترای تخصصی(PhD) و یا دانشجوی مقطع دکترا بودن، شرط اصلی ورود به شغل استاد دانشگاه است. در برخی دانشگاه های آزاد، پیام نور، علمی – کاربردی و همچنین در بسیاری از دانشگاه های شهرستان ها و یا برای برخی رشته های خاص، از فارغ التحصیلان توانمند کارشناسی ارشد برای استاد دانشگاهی استفاده می شود.
متاسفانه سالهاست که آمار و اطلاعات شفاف و دقیقی در خصوص جزئیات مشاغل در ایران منتشر نمی شود و دستگاههای مسوول نیز غالباً نسبت به ارایه آمار مورد نیاز به ویژه آن دسته از اطلاعاتی که در زمینه مشاوره شغلی و هدایت تحصیلی مفیدند، واکنش درخور توجهی نشان نمی دهند. از این رو تیم کارشناسی با هدف رفع نیاز علاقه مندان و ایجاد الگویی مناسب برای اطلاع رسانی، اقدام به تدوین اطلاعات از مراجع مختلف نموده و ضمن بررسی اطلاعات موجود، نسبت به حذف موارد نامعتبر و افزودن تحلیل های ممکن، اقدام کرده است.
شرایط جذب هیات علمی دانشگاه

شرایط عمومی هیئت علمی دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام نور و دانشگاه علمی کاربردی
دارای تابعیت جمهوری اسلامی ایران
ایمان به یکی از ادیانی که در قانون اساسی مطرح شده است.
اعتقاد و وفاداری به نظام جمهوری اسلامی ایران
خودداری از وارد نمودن خطوط سیاسی ناسازگار در حوزه فعالیت های علمی
متعهد بودن نسبت به اصل ولایت فقیه و عمل به فرامین رهبری
پرهیز از محرمات و انجام واجبات و آشنایی با احکام شرعی
نداشتن هیچ گونه سابقه فعالیت علیه نظام و عدم عضویت و یا وابستگی در گروه های مخالف محارب و معاند نظام جمهوری اسلامی
داوطلبان آقا از لحاظ خدمت نظام وظیفه هیچگونه منعی نداشته باشند.
دارا بودن سلامت جسمی و روحی لازم و نداشتن هر گونه نقص عضو موثر
التزام به مقررات و قوانین صنفی ، اخلاق حرفه ای
اعتقاد به فناوری برتر
عدم اعتیاد به مواد مخدر
عدم اشتهار به فسق و فجور و سوابق محکومیت کیفری و انتظامی

شرط سنی بشرایط اختصاصی جذب هیات علمی

شرایط اختصاصی جذب هیات علمی دانشگاه

الف) دارا بودن مدرک تحصیلی دکتری تخصصی و یا سطح چهار حوزوی با رساله تحقیقی برای کلیه رشته‌های دانشگاهی (بغیر از گروه پزشکی) و یا دارا بودن درجه تخصصی در گروه پزشکی برای متقاضیان ورود به خدمت در مرتبه استادیار

ب) دارا بودن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و یا سطح سه حوزوی در رشته تخصصی مربوط برای کلیه رشته های دانشگاهی (بغیر از گروه پزشکی) و دارا بودن درجه دکتری حرفه ای (در گروه پزشکی) برای متقاضیان ورود به خدمت در مرتبه مربی

۲- آشنایی کافی با یک زبان خارجی برای متقاضیان ورود به خدمت در مرتبه مربی و تسلط کافی به یک زبان خارجی برای متقاضیان ورود به خدمت در مرتبه استادیار.

۳- در زمان ثبت نام در فراخوان اگر مدرک مورد نیاز دکتری قید شده باشد، شخص باید دارای مدرک دکتری بوده و از ثبت نام دانشجویان دکتری جلوگیری می گردد، مگر این که مدرکی رسمی از دانشگاه محل تحصیل مبنی بر دفاع از پایان نامه و فارغ التحصیل بودن ارائه نماید.

در مواردی که در فراخوان قید شده باشد، مدرک مورد نیاز کارشناسی ارشد، شخص باید دارای مدرک کارشناسی ارشد بوده و از ثبت نام دانشجویان کارشناسی ارشد خودداری و ممانعت می‌شود.

همچنین تعهد و اشتغال بورسیه مطابق ضوابط و مقررات خود می باشد و متعهدین بورسیه حق شرکت در فراخوان های غیر بورسیه را ندارند.

۴- رشته تخصصی و شرایط متقاضی با اعلام نیاز درج شده در سامانه جذب دانشگاه همخوانی داشته باشد.

۵- متقاضی دارای حداقل مدرک مورد نیاز در رشته مربوطه (درج شده در جدول اعلام نیاز‌ها) باشد.

برای کسب اطلاعات و جزئیات بیشتر درخصوص شرایط، ضوابط و نحوه جذب هیات علمی می‌توانید دفترچه راهنمای شرکت در فراخوان جذب وزارت علوم را بررسی نمایید.
شما همواره میتوانید با در نظر گرفتن شرایط بالا، نسبت به ثبت نام در شغل استاد دانشگاه اقدام کنید. قبل از اقدام باید توجه داشته باشید که شرایط ثبت نام اساتید دانشگاه پیام نور، ثبت نام اساتید دانشگاه آزاد و ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی باهم تفاوت هایی دارند که حتما باید از آنها اطلاع حاصل فرمایید.

 

رای دهندگان

دیدگاهتان را بنویسید