تاب برداشتن فضا و زمان  (فیزیک جدید)

 
تاب برداشتن فضا و زمان
هرچند یک راه برای خمیدگی فضا را جرج فردریک ریمان آلمانی در سال ١٨۵٤ شرح داد و هندسه را توضیح داد و باقیمانده از قسمتی از ریاضیات در ٦٠ سال بود . هندسه او به طور مطلق می توانست خمیدگی فضا را شرح دهد . ولی به نظر می آمد که نتواند علت فیزیک فضا را در رابطه با خمیدگی آن توضیح دهد کاربرد کار او در سال ١٩١۵ توسط اینشتن مشخص شد زمانی که او تئوری نسبیت عام را مطرح ساخت .
ادامه نوشته

محاسبات در نجوم

محاسبات در نجوم

جابه جایی خورشید در آسمان

منظره ی زیبای آسمان در شب با ماه و ستارگان ریز و درشتش و پرتوهای طلایی خورشید در روز با آن گرما بخشی و نور افشانی اش همواره به طرز حیرت انگیزی ذهن بشر را به خود معطوف داشته است. در گذشته های بسیار دور افراد زیادی در كشف راز و رمزهای آسمانی سعی و تلاش كرده اند كه البته عمده تلاش آنها شامل دریافت تاثیر حركت كواكب بر چگونگی شكل گیری شخصیت و آینده ی افراد می شد. كم كم اختر شناسی به عنوان یك علم جدیدتر شكل گرفت و كاربردهای متفاوت و متعدد آن نظیر علت طلوع و غروب خورشید، چگونگی پیدایش خسوف و كسوف، تغییر فصول و... توسط محققان و اندیشمندان بسیاری آشكار گشت و در مسیر تكامل علم اختر شناسی، به كار گیری و استفاده از فرمول ها و قضایای ریاضی جایگاه ویژه ای برای خود پیدا كرد.

ادامه نوشته

بیگ بنگ و تهیه نقشه جهان

در دو تلاش بزرگی که در تهیه نقشه جهان تا امروز صورت گرفته است، دانشمندان به مواردی دست یافته اند که نظریه انفجار بزرگ را به شدت تائید می کند. نتایج تحقیقات در کنفرانس زمستانه جامعه نجومی آمریکا ارائه شد.

وسعت زیاد پراکندگی کهکشان ها توسط اخترشناسان محاسبه شده است که به عنوان مهم ترین یافته دانشمندان در این زمینه به حساب می آید. بنابراین با این وجود می توان از اطلاعات محل قرارگیری کهکشان ها به عنوان «پنجره ای به سوی تاریخ جهان» استفاده کرد.

در این تحقیق که چندین سال به طول انجامید، دو گروه مختلف که شامل دانشمندان کشور های انگلستان و استرالیا و امریکا بود نقشه ای سه بعدی از ۲۶۶۰۰۰ کهکشان تهیه شد. دانشمندان اطلاعات جمع آوری شده در مورد توزیع کهکشان ها را با اطلاعات تشعشعات پس زمینه کیهانی که در سرتاسر کیهان پراکنده است مقایسه کردند و کشفیات جدیدی در مورد مبدا کهکشان ها به دست آوردند. محققان از اطلاعات جمع آوری شده نتیجه گرفتند که کهکشان ها در جایی شکل گرفتند که ماده ۳۵۰۰۰۰ سال بعد از انفجار بزرگ شکل گرفته بود و دسته های مواد که در کنار هم بودند به خاطر نیروی جاذبه همدیگر چسبیدند.

ادامه نوشته

ضد جاذبه

ضد جاذبه

زماني بود كه وقتي از پايان جهان صحبت به ميان مي آمد، همان طور كه «رابرت فراست» هم مي گويد، ميان دو گزينه آتش و يخ مجبور به انتخاب يكي بوديد، يا دنيا آتش مي گيرد و پايان مي يابد يا يخ مي زند و به انتها مي رسد. اما ارزيابي هاي تعجب آور جديد از ستارگان دوردست كه توسط تلسكوپ فضايي هابل صورت گرفته است نشان مي دهد، يك انرژي تاريك ناشناخته رفته رفته و با قدرت زياد در حال متلاشي كردن گيتي است. انيشتين اين انرژي را كه منشأ آن هنوز ناشناخته است پيش بيني كرده بود.

با اين حال بعدها او آن را بزرگترين اشتباه خود خواند. انيشتين گفته بود يك نوع نيروي جاذبه در حال فروپاشاندن گيتي است. قدرت اين نيرو چنان زياد است كه طي ميلياردها سال عمر دنيا تغييري نكرده است.

ادامه نوشته

فوران خورشیدی

فوران خورشیدی

اخترشناسان امروز شاهد یک فعالیت غیر معمول و عجیب در قسمت شرقی سطح خورشید می باشند. حتی رصد گران کار کشته از دیدن این پدیده حیرت زده شده و با صدای بلند کلمه "حیرت – " را فریاد می کشند. یکی از این رصد گران بنام لیس کولی، می گوید: "فوران های خورشیدی همیشه شکل فوران آتشفشانی دارند. این پدیده زیبا می تواند نشانه ای از بروز قریب الوقوع یک لکه در سطح خورشید باشد. اطلاعات بدست آمده از تلسکوپ فضایی سوهو نشان می دهد که یک تکان خورشیدی قوی به علت بروز یا فوران مواد در سطح خورشید بوجود آمده است. نظارت ها باعث تمرکز جدید دانشمندان فیزیک خورشیدی به معمای طولانی خورشید گردیده و حتی می تواند روش جدیدی را

 برای مطالعه ستارگان دیگر هم در اختیار آنها قرار دهد. یک چهارم قسمت بیرونی داخل خورشید بصورت دائم همانند یک گرداب کروی شکل گاز های داغ فعالیت دارد. تلاطم مواد در این منطقه امواجی را بوجود می آورد که سطح خورشید را چلیپایی شکل یا درهم و برهم ساخته و باعث می شود تا سراسر خورشید متلاطم و چنان بالا و پائین برود که گویا در هر لحظه قله های بلندی شکل می گیرد و دوباره فرو می ریزد.
ادامه نوشته

خوشه ها به صدای زمین گوش می دهند

خوشه ها به صدای زمین گوش می دهند

شاید اولین چیزی که یک موجود بیگانه از یک سیاره دور می خواهد در مورد زمین بشوند، صدای این سیاره که شبیه صدای جیر جیرک هاست، می باشد. این صدا ها با شفق های قطبی همراه می باشد. حالا سفینه های خوشه ای سازمان فضایی اروپا می خواهد به دانشمندان بفهماند که این امواج چگونه بوجود می آیند و چگونه با گوش دادن به صدای سیارات دنیا های بیگانه را کشف کنند.  دانشمندان  این تابش یا امواج رادیویی را تابش کیلومتریک شفقی می نمامند این صدا ها در اثر برخورد ذرات خورشیدی با سطح بالایی اتموسفیر زمین بوجود می آید که در نتیجه شفق های درخشانی را در زیر آسمان بوجود می آورند. برای چندین دهه، اخترشناسان فکر می کردند که این امواج رادیویی در یک مخروط بسیار بزرگ به فضا پرتاب شده.

 

 اما به پاس مأموریت سفینه های خوشه ای اخترشناسان حالا فهمیدند که این تصور غلط است.

 

ادامه نوشته

اندیشیدن در مورد زمان قبل از بیگ بنگ

اندیشیدن در مورد زمان قبل از بیگ بنگ

قبل از بیگ بنگ چی اتفاق افتاد؟ برای این پرسش همیشه یک پاسخ قانع کننده وجود داشته " چیزی قبل از بیگ بنگ وجود نداشته". همه چیز با بیگ بنگ یا انفجار بزرگ آغاز شد. اما پاسخ درست به گفته یکتن از دانشمندان بنام شون کارول "ما این را نمی دانیم". اما حالا آقای کارول و همچنان چندین دانشمند و اخترشناس دیگر احتمال وجود زمان قبل از بیگ بنگ و تئوری های تناوبی دیگر در مورد چگونگی پیدایش کائنات را در نظر گرفته اند.  آقای کارول در جریان یک گفتگو در نشست انجمن اخترشناسی امریکا در سنت لویس میسوری "تحقیقات قضاوتی ای" را مطرح نمود. 

 

ادامه نوشته

بيگ بنگ ،انفجار بزرگ ،مهبانگ

 

بيگ بنگ ،انفجار بزرگ ،مهبانگ
بيگ بنگ ،انفجار بزرگ ،مهبانگ
نويسنده:فاطمه عظيم لو


آيا تاکنون نظريه اي به طور قطع درباره ي آغاز و پيدايش عالم ما به اثبات رسيده؟ پاسخ منفي است !اما از ميان مدل هاي ارائه شده در مورد ابتداي عالم مدل مهبانگ بيش از ديگران مورد پذيرش قرار گرفته است. اعتبار يک نظريه به سه عامل بستگي دارد:
اول اينکه با شواهد موجود در عالم قابل توجيه باشد، دوم اينکه از اعتبار علمي برخوردار باشد ،يعني با قوانين پذيرفته شده ي فيزيک منطبق و با محاسبات صحيح فيزيکي و رياضي اثبات شده باشد، و سوم اينکه بتواند در مورد پديده هاي مرتبط پيش بيني ارائه کند. ادوين هابل در سال 1308/1329کشف کرد که بيشتر کهکشان ها در حال دور شدن از ما هستند و هر چه دورتر باشند، با سرعت بيشتري از ما مي گريزند.
ژرژلومتر مطرح کرده بود که پديده ي دوپلر (که در آن زمان شناخته شده بود )موجب انتقال به سرخ نور کهکشان هاي دور شونده مي شود و اين نشان مي دهد که عالم در حال انبساط است.
بادکنکي را فرض کنيد که روي آن تعدادي مورچه قرار گرفته اند ،هرچه بادکنک را بيشتر باد کنيد مورچه ها ناخودآگاه از هم دور مي شوند. درعالم هم در واقع
ادامه نوشته

استراق‌سمع از فاصله 82 ميليارد كيلومتري

استراق‌سمع از فاصله 82 ميليارد كيلومتري

استراق‌سمع از فاصله 82 ميليارد كيلومتري

استفاده از نيروي گرانشي خورشيد براي ارسال پيام‌هاي زميني و تقويت پيام‌هاي ارسالي موجودات هوشمند فرازميني، تازه‌ترين ابتكاري است كه فرانك درك، بنيان‌گذار پروژه جستجوي هوش فرازميني مطرح كرده است.

فاطمه محمدي‌نژاد: فرانك دِرِك، بنيان‌گذار جستجوي هوش فرازميني، قصد دارد براي گسترش جستجوي موجودات هوشمند فضايي به 82 ميليارد كيلومتر دورتر از زمين سفر كند! در اين نقطه از فضا، سيگنال‌هاي الكترومغناطيسي ارسالي از سياراتي كه در حال گردش به دور ستارگان خود هستند، تحت تاثير نيروي گرانشي خورشيد، تقويت مي‌شوند و از اين‌رو، آسان‌تر مي‌توان آن‌ها را كشف كرد. به اين شيوه، عدسي گرانشي گفته مي‌شود.

ادامه نوشته

پيامدهاي كشف حيات فرازميني چيست؟

پيامدهاي كشف حيات فرازميني چيست؟

پيامدهاي كشف حيات فرازميني چيست؟

دانش  - رويال سوسايتي لندن، اين روزها ميزبان كنفرانسي با موضوع حيات فرازميني است كه به بررسي رويدادهاي پس از كشف احتمالي موجودات زنده در خارج از زمين مي‌پردازد.
تدوين قانوني براي واكنش زميني‌ها پس از كشف اي.تي‌ها و سرنوشت احتمالي اديان و مذاهب روي زمين، از جمله مباحث مطرح‌شده در اين كنفرانس است.

آنتن‌هاي ماهواره‌اي فراواني روي زمين نصب شده تا به دنبال اثري از حيات در سياره‌هاي فراخورشيدي بگردند، اما معلوم نيست كه اگر اين پروژه‌ها موفق شوند و پيامي از بيگانگان فرازميني دريافت كنند،‌ چه بايد كرد. آيا بايد پيغام خوشامدگويي برايشان فرستاد؟ آيا قوانين و سياست‌هاي بين‌المللي در اين مورد وجود دارد؟

ادامه نوشته

تک رقصندگان کائنات

تک رقصندگان کائنات

در سال 1951 شواهدی به دست آمد که رقصندگان آواره ای مشغول نمایش های تک نفره در گستره فضای میان کهکشانی (فضای بین کهکشان ها) هستند ؛ فضایی که تصور می شد صرف نظر از ملکول های اتفاقی و پراکنده گاز و غبار خلأ است. یک اختر شناس سوئیسی به نام فریتز زوییکی گزارش داد که در تصاویرش از خوشه ای از هزاران کهکشان، به نام خوشه گیسو که حدود 350 میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد، نوری محو دیده می شود که از خود کهکشان ها ساطع   نمی شود. او چنین نظر داد که این نور متعلق به ستاره هایی است که از خوشه رها و به فضای میان کهکشانی پرتاب شده اند.

زوییکی، که همیشه نظریه های عجیب و غریبی از اختر شناسی ارائه می کند که اتفاقا بیشتر اوقات درستی شان ثابت می شود، نتوانست همتایانش را در این مورد متقاعد کند. آنها بر این باور بودند که تصاویر او به علت تغییرات در حساسیت صفحه های عکاسی خراب شده اند.


ادامه نوشته

برای اولین بار، سیاره ای درست شبیه به زمین کشف شد

برای اولین بار، سیاره ای درست شبیه به زمین کشف شد

 

سرانجام انتظارها به پایان رسید. امروز درست همان روزی است که بسیاری از ستاره شناسان و دوستداران فضا در انتظار آن بودند. پس از سال ها تحقیق و جستجو پیرامون سیارات فراخورشیدی، ستاره شناسان بالاخره موفق به یافتن سیاره ای شدند که دارای شرایطی کاملاً شبیه به کره زمین می باشد. این سیاره از لحاظ علمی "منطقه گولدیلاکس برای زندگی" خوانده می شود یعنی سیاره ای که نه بسیار گرم و نه بسیار سرد است و دارای شرایط آب و هوایی بسیار عالیست.

سیاره ای که از ستاره میزبان خود نه آنچنان دور و نه بسیار نزدیک است. درست در فاصله مناسب قرار گرفته و از این رو وجود آب مایع در آن امکان پذیر است. این سیاره از لحاظ اندازه نه بسیار بزرگ و نه بسیار کوچک است و بدین خاطر دارای سطح، نیروی گرانش و شرایط جوی کاملاً مناسب است. به بیان بهتر این درست همان سیاره ای است که به دنبال آن بودیم. سیاره ای درست مانند زمین.

ادامه نوشته

ابر سياهچاله ها

سياهچاله هاي بسيار بزرگ از كجا آمده اند؟ يك فرضيه عنوان مي كند كه اين هيولاها از "بذر" سياهچاله هاي كوچكتر كه گاز پيرامون خود را بلعيده اند بوجود آمدند. اما شبيه سازيهاي رايانه اي جديد پيشنهاد مي كنند كه اين "بذرها" عملا بدون آنكه ماده اي جهت بلعيدن اطراف آنها باشد متولد شدند. اين نتيجه گيري باعث شد تا معماي چگونگي بوجود آمدن بزرگترين سياهچاله ها عميق تر شود.

 

كوازارها اجرام بينهايت درخشاني هستند. تصور مي شود كه كوازارها محل داغ شدن گاز و درخشش آن در زمان سرازير شدن به درون سياهچاله هائي هستند كه جرمي برابر يك بيليون و يا حتي بيشتر از خورشيد دارند. كوازارها در فاصله هاي بسيار دوري از زمين مشاهده شدند بدين معني كه زماني كمتر از يك بيليون سال بعد از انفجار بزرگ ظهور كردند.

  

 

ادامه نوشته

ذره ي پنج-كواركي كشف شد

ذره ي پنج-كواركي كشف شد

تا كنون تمام ذرات بنيادي در دو دسته ي سه كواركي (باريون ها مثل پروتون و نوترون) و دو كواركي (مزون ها مثل پيون ها و كاؤون ها) تقسيم مي شدند. اما اينك بايد گفت حالت سومي از ذرات كه پنج كوارك دارند هم قابل مشاهده شدند كه البته به دليل طول عمر بسيار كم در حد 20- ^10 آنها را ذرات تشديدي مي نامند.

يك تيم فيزيكدان در آزمايشگاه SPring-8 در ژاپن توانستند ذره ي پنج كواركي را كه جرمي معادل 1.5GeV داشت را آشكار كنند به اينصورت كه يك پرتو ليزري را از يك پرتو الكترون هاي شتاب گرفته در يك سينكروترون با انرژي 8GeV پراكنده كردند. فوتونهاي پراكنده شده ي كه اشعه ي گاما ي بسيار قدرتمند هستند به يك هدف ِ ساكن از جنس كربن 12 برخورد كردند و از برخورد گاما با يك نوترون در هسته ي كربن يك نوترون، يك ذره ي مزون بنام كاؤون مثبت K+ و يك كاؤون منفي K- خلق مي شوند. اما آشكارسازهاي پر قدرتي رديابي ذرات ديگري را هم دنبال كردند.

 

ادامه نوشته

زمین ۷۰ میلیون سال جوانتر از آن است که پیش از این تصور می شد

زمین ۷۰ میلیون سال جوانتر از آن است که پیش از این تصور می شد

زمین ‘جوانتر’ از آن است که تصور می شد .
پژوهشگران می گویند  طی یک مطالعه جدید زمین شناسی، توانسته اند عمر زمین را با دقت بیشتری تعیین کرده اند. آنان می گویند که تحقیقات آنها نشان می دهد که زمین ۷۰ میلیون سال جوانتر از ۴ میلیارد و ۵۳۷ میلیون سالی است که آنها قبلا “تصور می کرده اند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بی بی سی ،  تیم محققان برای تایید عمر زمین عناصر استخراج شده از زیر روکش (مانتل) را با شهاب سنگ هایی که عمر آنها به اندازه منظومه شمسی است مقایسه کردند.

نتیجه اصلی مطالعه این است که فرآیند شکل گیری زمین خیلی طولانی تر از آن بود که تصور می شد.

دانشمندان درباره طول دوره “توده شدن” زمین، و رشد آن، که با به هم خوردن سنگتوده های سیاره وار انجام شد تحقیق کردند.

دکتر جان راج از دانشگاه کمبریج بریتانیا که هدایت تحقیقات را به عهده داشت گفت: “برخوردها باعث شد بخشی از سیاره ذوب شود، که امکان جذب فلزات در مرکز زمین و تشکیل هسته را فراهم کرد.”

“به این ترتیب در جریان این فرآیند، کره به دو لایه اصلی هسته مذاب مرکزی و روکش بیرونی تقسیم شد.”

با طولانی تر شدن این فرآیند، “تولد” زمین در ابعاد و شکل ژئولوژیکی امروز عقب افتاد.

ساعت سیاره ای
دانشمندان برای روشن کردن این موضوع دو “ایزوتوپ” را بررسی کردند – عناصر شیمیایی در روکش زمین به نام ۱۸۲-هافنیوم و ۱۸۲-تنگستن.

طی یک دوره معین چندین میلیون ساله، هافنیوم به تنگستن بدل می شود. تنگستن هم “مجذوب” فلز است، بنابراین درحالی که هسته سیاره درحال شکل گیری بود، با آن یکی شد.

این باعث پیدایش مشخصه ای در روکش زمین است که نشان می دهد دو لایه شدن زمین چقدر طول کشید.

با مقایسه میزان ۱۸۲-تنگستن در روکش با مقدار یافت شده در شهاب سنگ ها، محققان توانستند دریابند که چقدر طول کشید تا زمین کاملا به دو قسمت هسته و روکش تقسیم شود.

نتایج با استفاده از این تکنیک با شیوه مشابهی که از دو ایزوتوپ استفاده می کرد مقایسه شد. و به جای این فرض که یک شیوه دقیقتر از دیگری است، و اینکه زمین با آهنگی ثابت شکل گرفت، همه حالات مختلفی که این فرآیند می توانسته اتفاق افتاده باشد بررسی شد.

دکتر راج توضیح داد که برای آنکه این دو شیوه با هم بخواند، شکل گیری زمین باید “اوایل سریع می بوده باشد، بعد وقفه ای ایجاد شده و بعد فرآیند توده شدن تدریجی بوده است.”

به گفته او معنی آن این است که به جای آنکه زمین طی ۳۰ میلیون سال شکل گرفته باشد، طی نزدیک به ۱۰۰ میلیون سال شکل گرفته است.

او توضیح داد که برخورد عظیمی که تصور می شود باعث تشکیل ماه شد، احتمالا پایان دوره “وقفه” بوده است.

دکتر راج گفت: “اگر چنین باشد، بدان معنی است که شکل گیری زمین حدود ۱۰۰ میلیون سال طول کشید. ما تخمین می زنیم که به این ترتیب عمر زمین ۴ میلیارد و ۴۶۷ میلیون سال است – که در مقایسه با ۴ میلیارد و ۵۳۷ میلیون سالی که قبلا تصور می کردیم حسابی جوان است.”

نتایج این مطالعه در نشریه “نیچر ژئوساینسس” چاپ شده است.

ثبت ابر پروژه هاي فضايي توسط ژاپني ها

ثبت ابرپروژه هاي فضايي توسط ژاپني ها

گاهی اوقات دنیای واقعی و اتفاقات روزمره حتی از رویا و تصورات بسیاری از ما انسان ها نیز پیشی می گیرد. "انرژی" .بله، این واژه که به دفعات آن را شنیده اید یکی از مهمترین نیازهای انسان در کره زمین بوده و مشکلات حاصل از کاهش منابع سوختی و انرژی روز به روز در حال افزایش است. محققین و دانشمندان زیادی برای پیدا نمودن روش های جدیدی که بتوانند برطرف کننده نیازهای سوختی در کره زمین باشد در تلاشند و اینبار ژاپنی ها طرحی باورنکردنی ارائه داده اند!

نظرتان درباره يك جمع كننده خورشيدي بر سطح ماه كه قادر است انرژي را به زمين انتقال دهد چيست؟! اين طرح که "لونا رینگ" خوانده می شود توسط يك كمپاني ژاپني 200 ساله ارائه شده است. اين كمپاني با نام شي مي زو Shimizu)) به خاطر تكنولوژي هاي آينده و ارتقاء ساختارهاي گوناگون به خود مي بالد. در مورد لونا رينگ بايد گفت در واقع مجموعه اي از سلولهاي خورشيدي است كه قادر خواهد بود همانند يك كمربند در طول تمام 11000 كيلومتر خط استواي ماه قرار گرفته و يك دستگاه انتقال ليزري٬ يك پرتو ليزر متراكم پر انرژي را به سوي ايستگاه هاي دريافت كننده روي زمين خواهد فرستاد.

 

ادامه نوشته

سیاه چاله ها در قرآن

انسان ها عادت داشتند تا زمانی که پیامبران برایشان معجزه نیاورده اند، حرف این فرستادگان خدا را رد کنند. بعضی ها حرف آن ها را قبول می کردند و بعضی هم بر سرسختی خود می افزودند. اکنون بعد از وفات پیامبران، باز هم مردم نیاز دارند بدانند آیا خدا وجود دارد؟، داروینیسم و نظریه تکامل به کفر ورزی انسان ها و سکولاریزم کمک کرد به طوری که این نظریه انسان ها را تا تاریکی های عصر حجر برد. به خاطر تحریف دین مسیحیت و دین یهودیت، پیروان این ادیان در اثر این نظریه دچار تزلزل و دودلی شدند.

اسلام، آخرین دین آسمانی اکنون در مقابل این نظریات کفر آمیز ایستاده است. بیشتر یافته های علمی که دانشمندان به آن می بالند در قرآن ذکر شده است ( قابل توجه که ما مسلمانان اعتقاد داریم تمامی علوم در قرآن است و منظور نویسنده در این جا آن است که علوم کشف شده را ما با قرآن توانسته ایم تطبیق دهیم. مترجم) که ۱۴۰۰سال پیش نازل شده است.

ادامه نوشته

ستاره های نوترونی

 

ستاره نوترونی Neutron star سنگینترین وچگالترین ستاره های دنیا که از مواد تبهگن (دژنره )تشکیل شده و فشار تبهگنی مربوط به ذرات نوترونی آنهارا نگه می دارد.ستاره نوترونی آخرین مرحله عمر ستاره هایی است که جرم آنها بعد از سوختن مواد درون هسته از حد چاندراسخار برای کوتوله های سفید شدن بیشتر است ولی از جرم لازم برای غلبه برفشار تبهگنی نوترونی برای تبدیل به سیاهچاله شدن کمتر است.یک سال بعد از کشف نوترون در سال 1932 والتر باده وفریتز زوویکی این نظریه را که طی انفجار ابرنواختری ,ستاره به کره ای از نوترونهای بهم چسبیده تبدیل می شود مطرح کردند وآنرا ستاره نوترونی نامیدند.ابتدا تصور براین بود که این ستاره ها بسیار کم نور بوده وکشف آنها مشکل باشد تا اینکه تا سال 1967 ستاره شناسی به نام Franco Pacini مطرح کرد که اگر این گونه ستاره ها با سرعت زیاد بچرخندودارای میدان مغناطیسی قوی باشند می توانند امواج الکترومغناطیسی تابش کنند.از طرف دیگر ستاره شناسان رادیویی با نامهای آنتونی هویش و ژاکلین بل موفق به دریافت پالسهای رادیویی از چند ستاره که اکنون تصور می شود دارای خواص شدید مغناطیسی وستاره های نوترونی باچرخش بسیار سریع یا همان تپنده ها هستند شدند.

ادامه نوشته

آواتار و سیارات شبه زمینی

"پاندورا" برای یونانیان باستان واژه ای خوشایند نبود اما پس از ساخته شدن فیلم "آواتار" به راه حلی برای یکی از مسائل علم نجوم تبدیل شده و اکنون برای نامیدن قمرهایی که احتمال کشف حیات در آنها وجود داشته و در مدار صدها سیاره مانندمشتری در گردشند مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

جیمز کامرون کارگردان فیلم علمی تخیلی آواتار امیدوار است به زودی سیاره ای شبه زمینی یافته شود. وی می گوید: "ما تا کنون موفق به یافتن چنین سیاره ای نشده ایم اما آلفا - سنتوری، سیستم ستاره ای دو تایی مجاور خورشید هنوز یکی از امیدهای دانشمندان بوده و فرصت یافتن پاندورایی واقعی از دست نرفته است."

ادامه نوشته

کشف ماده تاريك در زمين

ستاره شناسان بر اين باورند كه كهكشان ما غرق در ذرات ماده تاريك است. تا بحال ، وجود ماده تاريك در فضا فقط با كشش نيروي جاذبه آن بر روي ستاره ها و كهكشانهاي عادي تعيين مي شد. اين گروه از دانشمندان طي آزمايشات خود با نگاه دقيقتري ذرات ماده تاريك كه به زمين اصابت مي كنند را دنبال كردند. اين تحقيقات در يك آزمايشگاه كه 1.4 كيلومتر زير زمين و درون كوهستان گران ساسو ايتاليا قرار دارد انجام شدند.  دانشمندان مزبور پرتوهائي از نور را  درون يك آشكارگر يديد پتاسيم جستجو مي كنند. اكثر اين نورها از " سر و صداي" پس زمينه از قبيل نوترونهاي عادي فعاليتهاي راديواكتيو صخره هاي اطراف ناشي مي شوند.  اما بعضي از آنها هم ممكن است از ذرات ماده تاريك باشند كه در اين صورت دانشمندان انتظار دارند كه تغييرات فصلي را در اين سيگنالها مشاهده كنند زيرا سرعت زمين در كهكشان راه شيري بسته به مسيرحركتش تغيير مي كند. اين فرضيه پيش بيني مي كند كه زمين در ماه ژوئن بيشتر در معرض اصابت ذرات ماده تاريك است و اين ميزان در ماه دسامبر كمتر مي شود.

اين گروه از دانشمندان طي آزمايشات هفت ساله خود و با استفاده از اشكار گر ده كيلومتري دقيقا همين موضوع را گزارش كردند.اما نتايج به دست آمده با شك و ترديد زياد مواجه شد زيرا هيچكدام از تحقيقات وآزمايشات ديگر نتيجه مشابه نداشته بود. بنابراين ، اين گروه تحقيقات خود را با استفاده از يك آشكارگر بزرگتر 250 كيلومتري آغاز كردند كه همان افزايش و كاهش در ماه ژوئن و دسامبر را نشان مي داد. اين گروه ادعا مي كند كه نتيجه جديد بسيار چشم گير است زيرا نواساني كه آنها مشاهده مي كنند بسيار نادر است و حتي نمي توان آن را به تاثير سيستماتيك مانند تغييرات فصلي در دماي آزمايشگاه زيز زميني آنها نسبت داد. هالزن و برخي از دانشمنداني كه در مورد اين تحقيقات ترديد نشان مي دهند اعتقاد دارند كه هنوز بايد تحقيقاتي بيشتري انجام داد تا كاملا مطمئن شد كه اين ماده تاريك اسرار آميز است يا خير. آنها بر اين عقيده هستند كه پديده ماده تاريك بسيار مهم است و مي بايد توجه خاصي به تحقيقات در مورد آن داشت.