+
۱

لوله کشی برق ساختمان | برق ساختمان | ایمن ایرسا (اینجا کلیک کنید)

لوله کشی برق ساختمان | برق ساختمان | ایمن ایرسا

لوله کشی برق ساختمان | برق ساختمان | ایمن ایرسا

برای محفاظت از هادی های عایقدار در تاسیسات الکتریکی ساختمانها از لوله کشی برق ساختمان استفاده می گردد

لوله کشی برق ساختمان

لوله کشی برق ساختمانی

لوله کشی برق ساختمانی

لوله کشی برق ساختمان

برای محفاظت از هادی های عایقدار در تاسیسات الکتریکی ساختمانها از لوله کشی برق برق ساختمان استفاده می گردد. لوله های برق را می توان براساس زیر تقسیم بندی کرد:

1-جنس

2- روش اتصال

3- ویژگی های الکتریکی و مکانیکی

4- قابلیت انعطاف

5- مقاومت در برابر حرارت و آتش

6-حفاظت در برابر اثرات عوامل خارجی



انواع لوله :

1-لوله های غیر فلزی 2-لوله های فلزی

کاربرد:

1- لوله های غیر فلزی


لوله های غیر فلزی ممکن است برق ساختمان در بالا و یا در زیر سطح زمین مورد استفاده قرار بگیرد.باید توجه داشت لوله هایی که در بالای سطح از زمین مورد استفاده قرار می گیرند در برابر رطوبت ، ضربه ، فشار، شعله ، حرارت طراحی و اجرای پروژه های برق ساختمان و برودت هوا و اثرات نور خورشید مقاومت کافی داشته باشد. که در این خصوص لوله های PVC سخت پیشنهاد می شود. و در سطح زیر زمین باید در برابر عوامل شیمیایی و خورنده ، ضربه ، فشار مقاوم بوده تا آسیب نبیند و خطر ساز نشود.

چه زمانی از لوله غیر فلزی استفاده نکنیم ؟

محلی که فضای شیمیایی دارد و باعث از بین رفتن لوله می شود

محلی که دمای آن بیش از حد مجاز از استاندارد لوله باشد.

محل هایی که بشدت مخاطره آمیز هستند.

کاربرد در مواردی که محدودیت حرارتی عایقبندی هادیها بیش از حرارت مجاز برق ساختمان لوله ها باشد.

چه زمانی از لوله های غیر فلزی استفاده کنیم؟

در لوله کشی ساختمان ها ( سقف - کف - توکار)

در مکان هایی که شستشو زیاد است.

در بخشهای زایمان، عمل و مراقبتهای ویژهCU , ICU که از سیستم برق ایزوله برق ساختمان استفاده می شود، سیستم لوله کشی برق باید کلاً با لوله های پی – وی – سی سخت (PVC) انجام شود .

لوله های فلزی

لوله های فلزی را می توان به سه دسته تقسیم کرد : 1- لوله های فولادی سیاه 2-لوله های گالوانیزه 3-لوله های فولادی قابل انعطاف.

کاربرد

لوله های فولادی سیاه: این نوع لوله که بوسیله رنگ مقاوم می شود ، تنها در داخل فضاهای برق ساختمان سرپوشیده مورد استفاده قرار می گیرد .

لوله های گالوانیزه: این نوع لوله که در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاوم شده است می تواند در مواردی مانند محلهای تر و مرطوب و نیز مواردی که استحکام مکانیکی زیاد نیاز باشد، مورد استفاده قرار گیرد.

لوله های فولادی قابل انعطاف: در مواردی که لوله های برق از درز برق ساختمان انبساط ساختمان عبور می کند و نیز برای اتصال برق به موتورها یا ماشین آلات که ایجاد لرزش می کند از این لوله ها استفاده می گردد که باید طراحی و اجرای پروژه های برق ساختمان داخل این لوله ها بوشی از لاستیک با حداقل طول 20 سانتی متر باشد .



اصول و روشهای نصب لوله های برق

نقشه کشی طبق استاندارد و هماهنگی با پیمانکار ساختمان

رعایت کردن حداقل فاصله بین لوله برق با سایر لوله های تاسیساتی (15 سانتی متر)

شعاع داخلی انحنای لوله هایی که در کارگاه خم می شود، در صورتی که لوله حاوی هادیهای برق ساختمان بدون روکش سربی باشد نباید از 8 برابر قطر لوله کمتر باشد و در صورتی که لوله حاوی هادیهای دارای روکش سربی باشد 12 برابر قطر لوله باید در نظر گرفته شود.

تعداد خمها – در مسیر لوله کشی بین دو نقطه اتصال مکانیکی مانند دو جعبه برق ساختمان ( جعبه تقسیم یا جعبه کلید و پریز ) و یا یک جعبه و یک بوشن و یا دو بوشن در صورتی که تعداد خمها از چهار خم 90 درجه ( مجموعاً 360 درجه ) بیشتر گردد باید از جعبه کشش استفاده نمود.

لوله های تو کار باید حداقل 15 میلیمتر زیر سطح تمام شده دیوار یا سقف نصب شود.

محل و فاصله بستهای لوله های روکار بوسیله مهندس ناظر تاسیسات برق تعیین می شود لیکن فاصله بستها نباید از 40 سانتی متر کمتر و از 100 سانتی متر بیشتر باشد.

بستها باید بوسیله رول برق ساختمان پلاک و پیچ به دیوار یا سقف محکم شود. در مواردی که لوله بروی سطح فلزی نصب می شود باید از پیچهای فولادی مخصوص فلز استفاده شود و در صورتی که لوله در روی سطح طراحی و اجرای پروژه های برق ساختمان چوب نصب شود پیچهای مخصوص چوب باید به کار رود . استفاده از میخ به منظور محکم کردن لوله ها ، جعبه ها ، جعبه های تقسیم ، چراغها و غیره مجاز نمی باشد.

در لوله کشی روکار در صورتی که از لوله های فولادی سیاه استفاده شود ، کلیه لوله ها، جعبه ها و سایر وسایل مربوطه، باید با یکدست رنگ ضد رنگ و یا رنگ ثانویه پوشانده شود. نصب لوله های فولادی سیاه در مکانهای تر یا برق ساختمان در خارج ساختمانها (فضای آزاد) مجاز نخواهد بود.

لوله های برق، در سقف کاذب نباید روی رابینتس طراحی و اجرای پروژه های برق ساختمان نصب شود بلکه این گونه لوله ها را باید از سقف اصلی عبور داد.

در سیستم لوله کشی روکار در مکانهای تر داخل ساختمانها ، لوله کشی روکار باید به نحوی انجام شود که بین تمامی لوله ها ، جعبه ها و سایر لوازم مربوط به آن با دیوار یا سطح اتکایی حداقل شش میلیمتر فاصله وجود داشته باشد.

منبع:

لوله کشی برق ساختمان | برق ساختمان | ایمن ایرسا

 

رای دهندگان

دیدگاهتان را بنویسید