شرایط و اصول نگهداری محصولات نمک شرکت نمک پاینده
توجه **هشدار** این مطالب انحصارا تدوین شده توسط نمک پاینده میباشد و کپی برداری از آن خلاف مقررات میباشد****
1- حمل و نقل و بارگیری و تخلیه
اکثر محصولات نمک در شرکت نمک پاینده در بسته بندی های 20یا 25 یا35یا40 و 50 یا بیگ بگ های یک تنی بسته بندی میشود
بیگ بگ درخصوص بارگیری و تخلیه کیسه های بزرگ یک تنی بیگ بگ الزاما از لیفتراک و یا جرثقیل میبایست استفاده شود و تحت هیچ عنوان نباید درموقع بارگیری و تخلیه در زیر بیگ بگها ایستاد زیرا احتمال پاره شدن بندهای بیگ بگ و مخصوصا درمورد بیگ بگهای 4بندیل موجود است که البته شرکت نمک پاینده از بیگ بگهای 4بند استفاده نمیکند و فقط درشرکت نمک پاینده از بیگ بگهای 8بندیل کلاف شده استاندارد استفاده میشود
درخصوص بسته بندی های 10تا 50کیلوگرمی
معمولا این بسته بندی ها به وسیله نوار نقاله بارگیری و تخلیه میشوند یا برروی پالت چیده شده سپس با لیفتراک بارگیری و تخلیه میشوند
در شرکت نمک پاینده مواد اولیه بسته بندی ازجنس لمینیت دولایه میباشد ودر مورد بیگ بگ ماده محافظ دربرابر نور خورشید نیز به ان اضافه شده است ولی بیشتر از حداکثر3ماه دربرابر تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرد (احتمال ضعیف شدن بسته بندی و حتی پوسیدگی میباشد )
حمل به صورت فله :
درشرکت نمک پاینده معمولا محصولات معدنی مانند کلوخه سنگ نمک ودر محصولات کارخانه معمولا درشت دانه ها را به صورت فله و به درخواست مشتریان عرضه میشود .هرچند باتوجه به ماهیت نمک و رنگ آن ازطرف شرکت نمک پاینده معمولا به مشتریان خود شفارش میشود محصول را به صورت فله خریداری نکنند
هرچند بجز کلوخه سنگ نمک سایر محصولات را تاکید میشود به صورت بسته بندی خریداری و حمل و نگهداری شود ولیکن درموارد فله توسط لدر ویا بارگیری مستقیم از سیلو انجام میشود که البته کشیدن چادر و پوشش مناسب بروی کامیون الزامی است
2- انبارداری –نگهداری-دپو
تنها آسیب نمک در محیط وبا گذشت زمان مشکل جذب رطوبت و درنتیجه کلوخه شدن ان میباشد نمک به صورت خیلی سریع رطوبت هوار را جذب میکند و این جذب رطوبت به حدی زیاد است که حتی استفاده از بسته بندی های دولایه و نایلون دار نیز نمیتواند جلوی جذب رطوبت را به طور کامل بگیرد بلکه میزان جذب را کاهش میدهد و مدت مقاوت را افزایش میدهد به همین منظور واحد فنی و کنترل کیفیت شرکت نمک پاینده رعایت موارد ذیل الزامی میداند و به مشتریان نمک پاینده سفارش میشود
1-جهت جلوگیری از کلوخه شدن لطفا ازبرخورد مستقیم آب و رطوبت جلوگیری شود .
2- بهترین روش برای انبارداری و نگه داری در انبار مسقف بوده و برروی پالت نگه داری شود ( با زمین تماس نداشته باشد )
3- جهت دپو و نگهداری در خصوص (بیگ بگ های اتنی بیشتر از 2و حداکثر 3 بیگ بگ را روی هم قرار ندهید )(وبرای کیسه های 25 یا 35 یا50کیلوگرمی حداکثر به ترتیب 10 و 8 و6 ردیف بیشتر روی هم قرار نگیرند)
احتمال ریزش و خطر برای انبار دار بیشتر از این تعداد وجود دارد –ازطرفی بعلت فشار زیاد و سمگین شدن به کلوخه شدن محصول کمک میکند
4- حتما روی بسته بندی ها را با نایلون یا برزنت کاملا بپوشانید
5- ازآنجای که نمک کاملا سفید بوده لذا از ورود و برخورد اجسام خارجی مانند گرد و خاک و غبار و یا مایعات شیمیای و رنگی جدا خودداری شو د زیرا نمک آن را جذب کرده و تغییر رنگ داده و قابل استفاده نمیباشد مخصوصا در موارد خوراکی و صنایع غذائی ویا مواردی که از خاصیت شیمیای نمک در صنعت یا تولید قرار است استفاده شود
6- نمک (nacl) مشتعل نمیشود و هرگز اتش نمیگیرد اما جنس بسته بندی محصول ازانجای که لمینت بوده هرگز درمعرش اتش قرار نگیرد
*باتمام شرایط فوق لازم به توضیح است که نمک بجز موارد نمک خوراکی ید دار که البته با گذشت زمان نمک ید خود را ازدست میدهد و عملا پس از مدتی ید به میسزان صفر میرسد ولی در سایر موارد و سایر محصولات نمک باگذشت زمان و حتی بر اثر رطوبت و کلوخه شدن خلوصیت و آنالیز شیمیائی محصول تغییری نمیکند بلکه فقط دانه بندی و رنج همسانی دانه ها ازبین رفته و کلوخه میشود و البته اگر مجددا همان محصول کلوخه شده را آنالیز کنیم هیچ تغییری در انالیز شیمیای محصول حتی پس از گذشت 5 یا 10سال تغییری نمیکند به شرطی که از وردو گرد و خاک و ویا سایر مایعالت و اجسام خارجی جلوگیری شود
**با توضیحات فوق در نهایت سفارش میشود بهتراست در شرایط استاندارد حداکثر در خصوص مناطق دارای رطوبت بالا نهایتا مصرف دوماه تا 5ماه خود را خریداری و انبار کنید و ودر سایر مناطق نیز حداکثر 6ماه تا 12 ماه مصرف مورد نیاز خود را دپو کنید
***بهترین شرایط استفاده برای مصرف کنندگان با لحاظ نمودن شزایط فوق و کیفیت بسته بندی و ..... 2ماه تا 3ماه پیشنهاد میشود
****مشتریان محترم شرکت نمک پاینده درصورت تمایل میتوانند ازطریق واحد خدمات پس از فروش نمک پاینده درخواست نموده تا کارشناس نمک پاینده اقدام به بازدید از انبار مشتریان نموده و سفارشات و راهکارهای مناسب را در محل انبار بررسی و اعلام نماید
Maintenance Conditions for the Salt Products of Payandeh Salt Company
1- Transportation, loading and unloading
Most of the salt products of Payandeh Salt Company are provided in 20, 25, 35, 40 or 50 kg bags or one-tone big bags.
Big Bag: In loading and unloading one-tone big bags it is necessary to use lift trucks or cranes. It is not allowed to stand below the big bags at the time of loading or unloading because big bags straps, especially 4-strap big bags may be torn. However, the Payandeh Salt Company does not use 4-strap big bands and only uses standard coiled 8-strap big bands.
10 to 50 kg Packages
These packages are usually either loaded/unloaded using conveyors or are first piled on pallets and then loaded/unloaded by lift trucks.
In the Payandeh Salt Company, two-layer laminate is used as the raw material for packaging. Big bags are also equipped with a material to be protected against sunlight. However, the packages shall not be exposed to direct sunlight for more than 3 months because there might be chances of wearing and weakening of the package.
Bulk Transportation
In the Payandeh Salt Company, mineral products (such as rock salt conglomerates) and coarse-grained products are provided in bulk at the request of customers. However, considering the nature and color of salt, the company usually recommends its customers to avoid buying bulk products.
Although except for rock salt conglomerates all products are recommended to be ordered and transported in packages, in the case of bulk packages, loading is carried out either directly or from silos. It is also necessary to cover the truck with a proper tent.
2- Storage, Maintenance, Depot
The only damage that can be caused to salt because of the environment and passage of time is moisture absorption and conglomeration. Salt rapidly absorbs humidity to the extent that it cannot be stopped fully through two-layer packages or nylons. These solutions can only reduce moisture absorption and reduce the durability of the package. Hence, the technical and quality control unit at the Payandeh Salt Company has dictated the following rules which are also recommended to the customers.
- In order to prevent conglomeration, please avoid the direct contact between the salt product and water/moisture.
- The best storage method is storing the products in roofed warehouses on pallets (in order to prevent contact with the ground).
- For depot and storage purposes do not pile more than 2 or 3 big bags on top of one another in the case of 1-ton big bags. In the case of 25, 35 or 50 kg bags, do not pile more than 10, 8 and 6 bags, respectively. Otherwise, the bags may collapse and cause damages to the stock clerk. In addition, in case these rules are not followed, the product may be turned into conglomerate due to high pressure and heavy weight.
- Make sure that the packages are covered by nylon or canvas.
- Since salt is fully white, please prevent the penetration of external objects such as dust or chemical liquids/colors because salt can absorb these substance and this may lead to a change of color and application of the product. This is especially true in the case of food industries or industries or manufacturing plants using the chemical properties of salt.
- Salt (NaCl) is non-flammable but do not expose the package to fire because it is made of laminate.
* Considering the above conditions, it shall be noted that the properties and chemical analysis results of salt products never change as a result of moisture and conglomeration. However, this is not true with iodized table salt which loses its iod content over time and finally loses it all. Moisture and conglomeration can only lead to a loss of grading and homology of salt grains and finally cause conglomeration. However, if the conglomerated product is analyzed, its results will not change even after 5 to 10 years provided that penetration of dust, liquids or other external objects is avoided.
** Considering the above explanation, it is recommended to store salt products in standard conditions. In the case of regions with high humidity it is recommended to store products for at most 2 to 5 months. In other regions, it is recommended to store salt products for at most 6 to 12 months.
*** Considering the above conditions, the packaging quality, etc. it is best to store products for 2 to 3 months.
**** The honorable customers of the Payandeh Salt Company can ask the Customer Services unit of the company to send inspectors to inspect their customers and to investigate and announce the proper solutions in accordance with the depot conditions.