اختلالات هورمونی و ریزش مو

ریزش مو دغدغه اصلی بسیاری از زنان و مردان است و گاهی هرینه‌های گزافی را برای شامپو و داروهای خارجی می‌پردازند غافل از اینکه عامل اصلی ریزش مو هورمونی است و این روش‌ها تأثیر چندانی بر درمان ندارد.

پرویز طوسی، متخصص پوست و مو در گفت‌و گو با فارس؛ در مورد اصلی‌ترین علت ریزش مو خاطر نشان کرد: نباید به محض اینکه چند تار موی ما ریخت نام آن را ریزش مو بگذاریم بلکه ریزش 50 تا 100 تار مو در روز طبیعی است و تارهای جدید مجدداً به جای آن جوانه می‌زند.

وی اصلی‌ترین علت ریزش مو به ویژه در مردان را وجود هورمون تستسترون عنوان کرد و گفت: آنزیمی وجود دارد که این هورمون را تبدیل به دی ‌هیدرو تستسترون می‌کند و در بسیاری از افراد به دلیل ترشح‌نشدن این آنزیم هورمون مستقیماً بر روی ریشه مو تأثیر می‌گذارد و موجب می‌شود ریشه به مرور نازک و کرکی شود.

به گفته این متخصص پوست و مو 50 تا 60 درصد مردان دچار ریزش موی مردانه در ناحیه شقیقه تا وسط سر می‌شوند که معمولاً از سن 25 سالگی این اتفاق شدت می‌گیرد.

عضو مرکز تحقیقات پوست علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین بر این نکته تأکید کرد: که ریزش مو در خانم‌ها نیز از سنین جوانی تا حوالی دوره یائسگی وجود دارد که نسبت به مردان کمتر است و معمولاً 10 تا 12 درصد از زنان دچار ریزش مو می‌شوند.

وی گفت: اما در نهایت 70 درصد انسان‌ها به مرور زمان با پیر شدن تا 70 درصد با کاهش حجم مو و کرکی شدن مواجه می‌شوند.

طوسی در پاسخ به اینکه تغذیه و استفاده از انواع شامپوها چقدر می‌تواند در درمان ریزش مو مؤثر باشد گفت: این نوع درمان‌ها نقش اندکی دارند و معمولاً پزشکان متخصص هورمون درمانی و برخی داروهای خاص را ترجیح می‌دهند.

این متخصص پوست و مو رنگ کردن مکرر مو و استفاده از اتوی مو را عاملی در خشک و شکننده شدن مو برشمرد و گفت: به مرور با این اعمال مو شکننده شده و می‌ریزد.


متخصص پوست و مو و زیبایی گفت: رشد مو در ماه حدود یک سانتی‌متر است و ریزش 100 تار مو در روز طبیعی است.

به گزارش فارس، معضل ریزش مو این روزها به‌ویژه در بین جوانان شایع شده است و از ریزش موهای خود در روز دچار نگرانی هستند، باید گفته شود که هر فرد روزانه 100 تار موی خود را از دست می‌دهد، این بدان معنی نیست که شما به زودی دچار طاسی خواهید شد، حدود 90 درصد از یک‌صد هزار فولیکول مو، در هر زمانی در حال تولید مو هستند، 10 درصد دیگر در حال استراحت (تلوژن) هستند و پس از دو تا سه ماه می‌ریزند و موی جدیدی جایگزین موهای ریخته می‌شود و این چرخه رشد ادامه خواهد داشت.

در این مورد سید حسن موسوی شفق در این راستا اظهار کرد: در هر زمانی 10 درصد موهای سر در فاز استراحت هستند و بعد از گذشت 2 تا 3 ماه، موهای در فاز استراحت می‌ریزند و موهای جدید به جای آنها می‌رویند و این رویش حدود 2 تا 6 سال بعد تمام می‌شود و در این فاز، هر تار مو، ماهیانه یک سانتی‌متر رشد می‌کند.

بنابراین ریزش چند تار مو در هر روز به عنوان بخشی از این سیکل طبیعی است، اما بعضی افراد بیش از حد طبیعی ریزش مو دارند که این ریزش مو می‌تواند در کودکان، مردان و زنان باشد.

در این راستا با متخصص پوست و مو دیگری گفت‌وگویی داشتیم در این گفت‌وگو مهرو صادق‌پور در مورد علت‌های ریزش مو افزود: ریزش مو می‌تواند علت‌های مختلفی داشته باشد، اما مهم‌ترین علت‌های آن عبارتند از اختلالات هورمونی، هورمون‌های مردانه، چربی پوست سر، تغذیه، استرس، حاملگی، داروها و عفونت است.

استرس و اضطراب عامل ریزش مو است

وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا تراشیدن موی سر در رشد و پرپشت شدن موی سر اثری دارد، اظهار کرد: تراشیدن موی سر شاید سبب تقویت و از بین رفتن مو خوره و شادابی موی سر شود، اما بر رشد یا پر پشت شدن مو اصلا اثر ندارد و این عقیده پیشینیان است و خرافاتی بیش نیست.

متخصص پوست و مو در مورد اختلالات هورمونی که سبب ریزش مو می‌شود، ادامه داد: از عوامل دیگر ریزش مو اختلالات هورمونی است و اگر مشکل تیروئیدی داشته باشید، چه پرکاری و چه کم کاری، می‌تواند سبب ریزش مو شود که برای درمان ریزش مو باید مشکل تیروئید حل می‌شود و ممکن است هورمون‌های زنانه (استروژن) یا مردانه ( آندروژن) دچار عدم تعادل شده باشند که باز می‌تواند از علل ریزش مو باشد و متعادل کردن این هورمون‌ها نیز سبب درمان ریزش مو می‌شود.

وی در مورد استرس که یکی از عوامل موثر در ریزش مو است، بیان کرد: یکی دیگر از عوامل مهم ریزش مو، استرس، اضطراب، نگرانی و شوک ناگهانی است که کاهش و کنترل استرس می‌تواند سبب درمان ریزش مو شود.

رژیم غذایی نامتعادل سبب ریزش مو می‌شود

صادق‌پور در مورد مهم‌ترین عامل ریزش مو که می‌تواند رژیم غذایی نامتعادل باشد، بیان کرد: مهم‌ترین عامل ریزش مو می‌تواند رژیم غذایی نامتعادل باشد و هنگامی که تغذیه فولیکول مو به طور کامل باشد، موی سالم ایجاد می‌شود، اما هنگام تغذیه ناقص این بخش سلول‌های این ناحیه دچار سوء‌ تغذیه شده و به تدریج می‌میرند و یا وظیفه خود را به درستی انجام نمی‌دهند.

وی در پایان در مورد درمان تغذیه‌ای تاکید کرد: کاهش نمک مصرفی،‌ حذف یا محدود کردن مصرف اسید چرب اشباع، کاهش مصرف آجیل، شکلات، غذاهای سرخ کردنی و پرادویه و مصرف فراوان آب، سبزی و میوه تازه می‌تواند در جلوگیری از سفید شدن مو و ریزش آن، ابتلا به شوره سر و شکنندگی مو مفید باشد.

متخصص پوست و مو اضافه کرد: رژیم غذایی باید حاوی انواع مواد‌غذایی باشد و برای کاهش و درمان ریزش مو، غذای پر پروتئین و آهن کافی، لازم است و همچنین مصرف میو‌ه‌ها، سبزی‌های تازه و سالادها نیاز است.

مهاجرت استرالیا

موسسه تداوم نسل سپید

با توجه به تقاضای بسیار بالای مهاجرت به استرالیا موسسه تداوم نسل سپید در نظر دارد خدمات مهاجرت به استرالیا را که شامل مشاوره و انجام پروسه کامل مهاجرتی می باشد با قیمتی مناسب برای متقاضیان (مهاجران) انجام دهد.

مهاجرت استرالیا + مهاجرت به استرالیا + مشاوره مهاجرت استرالیا + ارزیابی ویزای استرالیا + ویزای اسکیل ورکر استرالیا + ویزای استرالیا کلاس 189 + ویزای استرالیا کلاس 190 + ویزای استرالیا کلاس 489 + ویزای توریستی استرالیا + اسسمنت ویزای استرالیا + هزینه مهاجرت به استرالیا + ویزای توریستی استرالیا + تحصیل در استرالیا + اقامت دائم استرالیا + موسسه تداوم نسل سپید +

www.tnsvisa.ir