+
۱

ضرورت توجه به برگزاری استارتاپ ها - پرتال کارآفرینی (اینجا کلیک کنید)

ضرورت توجه به برگزاری استارتاپ ها - پرتال کارآفرینی

ضرورت توجه به برگزاری استارتاپ ها
مدتی است در کشورمان رویدادهای کارآفرینی و استارت‌آپ‌ها را جدیتر از گذشته شاهد هستیم. به مدد عالقه و هوش و توان جوانان و مدیریت باتجربه، استارت‌آپ‌ها رونق گرفته‌اند و در این میان استعدادهای درخشانی رخ‌نمایی کرده‌اند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ پرویز کرمی، دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در یادداشتی تحت عنوان «یک بهار فناورانه» به ضرورت توجه به استارتاپ‌ها پرداخت؛‌در این یادداشت آمده است:

« تعارف را کنار بگذاریم. همه فصل‌ها لطفی دارند برای خود. هیچکدام بر دیگری ارجح نیست. اگر انبار و انبانت پر باشد، زمستان سرد و یخ‌زده، گرم و دلنشین خواهد بود. اگر آسمانت پربار باشد، تابستانت ثمربخش است و پر از میوه‌های شیرین و آب‌دار. پاییز و بهار هم، چنان که باید باشند، خواهند بود.

بهار دیگری از راه رسیده است؛ بهار دیگری از سال‌های پیشرفت. اواخر سال ۱۳۹۵ ، خبر رسید که جمهوری اسلامی ایران رتبه نخست شتاب علمی را در جهان به دست آورده است. همین خبرها و رویدادهاست که ضمیر انسان را بارورتر و شاداب‌تر و حاصلخیزتر می‌کند. اینکه بتوانیم کاری کنیم که بهتر باشیم، یعنی تحول و سبزینگی و شکوفایی.

حال دیگر همه باور دارند و مطمئن هستند که جوانان ایران اسلامی از دل‌تنگترین راه‌ها و تاریک‌ترین چاه‌ها، آنچه را که باید، بیرون می‌کشند و سفته می‌کنند و به گل می‌نشانند. تاریخ ثابت کرده است که »اگر علم به ثریا بسته باشد و در آسمان‌ها قرار گیرد، مردانی از پارس آن را در اختیار خواهند گرفت.»

 
استارتاپ
 

جمهوری اسلامی ایران در کوچکترین ذره‌ها تا در آسمان، نشانه‌هایی از خود به جا گذاشته است. چه با پرچم سه‌رنگ مقدسش، چه با نام فرزندان برومند و کاربلدش. اینک بهار است. طبیعت با بهار زنده می‌شود. جان دوباره می‌گیرد. شکوفه‌ها سر می‌زنند و گلها عطرافشانی می‌کنند. زمین نو می‌شود. نو که نه؛ نوآوری می‌کند. نوآوری همیشه حال زمین و آسمان و انسان را خوب می‌کند. نوآوری خصیصه انسان است. نقطه قدرتبخش اشرفیت‌اش. طبیعت با فن و چاره و دانش غریزی‌اش، سرزندگی را کسب می‌کند، انسان هم با درس گرفتن از مشی فناورانه زمین و زمان، خودش را بزرگتر و بلندمرتبه‌تر از قبل کرده و به رموز بسیار خالق توانا دست یافته است. شروع تازه رمز ماندگاری است. هر شروعی، رویدادی را به همراه دارد. اگر همراه با برنامه و هدف و همراهی و فناوری باشد، به جاهای خوب ختم می‌شود.

مدتی است در کشورمان رویدادهای کارآفرینی و استارت‌آپ‌ها را جدیتر از گذشته شاهد هستیم. به مدد عالقه و هوش و توان جوانان و مدیریت باتجربه، استارت‌آپ‌ها رونق گرفته‌اند و در این میان استعدادهای درخشانی رخ‌نمایی کرده‌اند. حال دیگر همه قبول کرده‌اند که برای رسیدن به پیشرفت‌های چشمگیر دنیا باید نگاه فناورانه و استارت‌آپی داشته باشیم. در این شرایط است که زیست‌بوم کارآفرینی جان می‌گیرد و پر و بال می‌گیرد و اوج می‌گیرد و بالا و بالاتر می‌رود.

زیست‌بوم کار آفرینی، برای امروز ما امری حیاتی است. اقتصاد ما، فناوری ما، تجارت ما، بازرگانی ما، تولید ما، صنعت ما، کسب و کار ما و اشتغال ما باید طعم بهار را بچشند.

باید طعم نوشوندگی و نوآوری را در کامشان احساس کنند. ساده و صریح بگویم؛ همه اینها بهار می‌خواهند. بهارشان را ما باید بسازیم. اگر سبک زندگیمان را استارت‌آپی و نوآورانه کنیم، این بهار با پای خودش می‌آید به خانه‌هایمان؛ با نوآوری، امید، اعتبار و افتخار.

کسب و کارهای نوپا و نوآور خودشان همینطوری ظهور نمی‌کنند، بلکه ما باید زمینه‌اش را فراهم کنیم. ما باید بذر و نهالش را در زمینه فرهنگمان آبیاری کنیم و بومی‌اش کنیم. خوب مراقبش باشیم تا برگ و شاخه بدهد، گل بدهد، شکوفه بدهد و دست‌آخر هم میوه‌های شیرین و آبدار برایمان بیاورد. بهار واقعی‌تر و دوستداشتنی‌تر، همان است.

«نوروز» هم ارتباط‌ دهنده و یادآور «یا مقلب القوب» ماست و هم «محول الحول و االحوال» ما جای خودش را دارد. اصلا نشانه‌ای از نگاه عالمانه ایرانی مسلمان دارد. هیچ تقویمی همچون تقویم نوروز ایرانی دقیق و علمی نیست.

یکی از نشانه‌های پیشرفت و تداوم آن در دوران طلایی علم، همین توجه به »زمان» و حساب و کتاب دقیقش بوده است. نوروز جدای از وصل بودنش به بهار، فرهیختگی نوآورانه را گوشزد می‌کند.

رشد و شکوفایی زمین ما اگر به بهار طبیعت است، بالندگی و پیشرفتمان هم به شکوفایی فناوری و نوآوری و رونق بخشیدن به کسب و کارهای فناورانه و نوآورانه است. اینها فقط شعار نیست؛ راهنمای عمل است. راه بزرگ شدن و بالاتر رفتن است. جوانان ما موسم سرزندگی و شادابی و بهارانگی کشورمان هستند. قدرشان را بدانیم.

دانشگاه‌ها و کارخانه‌ها و شرکت‌های بزرگ و کوچک و بازار، پر است از این جوان‌ها که نباید تلاش کنیم به راهشان بیاوریم، بلکه راه را به رویشان نبندیم. راه‌ها را بازتر و پهن‌تر کنیم.

موانع را از جلوی پایشان برداریم، پیر ما فرمود که به این نسل اطمینان کامل دارد و دلش روشن است. نسل جوان حاضر، حاصل مقاومت و بردباری و اعتماد و اعتقاد است. نسلی است که همه سختی‌ها و دشواری‌ها و نداری‌ها و تحریم‌ها و بی‌مهری‌ها و نامهربانی‌های دنیا به پدران و بزرگانش را درک کرده است و اکنون قدر داشته‌هایش را می‌داند. قدر مملکتش را می‌داند. قدر پیشرفت را می‌داند.

قدر علم را می‌داند؛ قدر نوآوری را هم خیلی زیاد. این نسل، نسل نوآور و پرامید است. اصلا به نوآوری بسته شده است. هوای تنفسش است. این سرمایه‌های بی‌نظیر را که قیمتی نمی‌توان رویشان گذاشت، کجا می‌توانیم پیدا کنیم؟ چطور می‌توانیم از آن خود کنیم؟

می‌بینیم که ابرقدرت‌ها با همه طاق و ترنبشان، نمی‌توانند هویت ایرانی جوانان ما را با زرق و برق‌هایشان بگیرند.

می‌بینیم که هنوز و همچنان، مرکز عالم برای جوان ایرانی، همین‌جاست. همین ایران است. همین خاک پاک و مهربان و میهمان‌نواز؛ با همه تلخی‌ها و سختی‌هایی که بر سرش آمده، همچنان مادری‌اش را در حد اعلا حفظ کرده است و فرزندانش را عاشق مهرش کرده است.

دیگر تعارف را کنار بگذاریم. ایران ما به بهار علم و فناوری نیاز دارد، همانطور که بهار طبیعتش دلخوش است. همانطور که بهار طبیعت ایران، شهره آفاق است، بهار علم و فناوری نیز می‌بایست چنین باشد. الحمدالله که همه چیز مهیاست؛ بی‌تعارف. بهار طبیعت را به همه هموطنان عزیز تبریک می‌گویم و آرزومندم که نسیم زندگی و زمانه نوآورانه ایرانی نیز، به زودی زود، در کوچه‌ها و کوی‌ها و شهرهایمان، پرطراوت و شکوفه‌بار، بوزد. نوروزتان خجسته.»

منبع : پرتال کارآفرینی

 

رای دهندگان

دیدگاهتان را بنویسید